A demokratának hazudott oldal, elhallgatott, kicenzúrázott véleményeinek gyűjteménye

Ballib Cenzúra

Ténytár cenzúrájára reakciók

2014. szeptember 16. - Poszt 0lok001

Ténytár ismét elhallgat tényeket, és cenzúrázik ahogy szokott.

Nevezetesen elfelejti megemlíteni, hogy egyrészt minden megkérdezett kormányzati szerv és ember akit kérdeztek a témában, cáfolta a nemzeti italboltok létrejöttének realitását.

Másrészt elfelejtették megemlíteni, hogy nemzeti italboltok léteznek olyan rohadt nagy EU-s diktatúrákban is, mint teszem azt Svédország, Norvégia, Finnország, vagy a Dániához tartozó Feröer-szigetek.

Illetve azt is elfelejtették megemlíteni, hogy ahol van az alkoholra korlátozás, ott a társadalomban kevesebb az alkoholista, és beteg.

Tehát elég nagy baj, ha nem lesz nemzeti italbolt, mert az alkoholista magyar viszonylatoknál jobban semmi nem indokolja ezt jobban.

Íme: http://www.teol.hu/tolna/kozelet/nemzeti-italboltok-nagyobb-a-fustje-mint-572425

Nem egyedülálló az alkoholárusítás állami felügyelet alá vonása. A skandináv országokban – a csak vodkaövezetként emlegetett Svédországban, Norvégiában, Finnországban, és a Dániához tartozó Feröer-szigeteken – csak italboltokban lehet magasabb alkoholtartalmú italt venni, Izlandon a sört is csak itt árusítják. Meghatározzák azt is, mekkora alkoholtartalmú italt hány éves kortól lehet vásárolni. A korlátozás
– az északiakra jellemző alkoholturizmust is beleszámítva – bevált, a felmérések szerint Svédországban 29 százalékkal nőne a fogyasztás, 61 százalékkal az alkohollal kapcsolatos betegségekben elhunytak aránya,
ötödével a bűncselekményeké, 40 százalékkal a táppénzes napok száma, ha bármelyik élelmiszerboltban lehetne alkoholt kapni. Korlátozzák az alkoholárusítást – még a borokét és sörökét is – Kanadában és az Egyesült Államokban is, Utah államban még a leggyengébb, 3,2 százalékos söröket sem lehet mindenütt kapni, éjjel egy és délelőtt tíz óra között tilos bármilyen szeszes italt eladni. Új-Zéland és Ausztrália megengedőbb, ott csak a magas alkoholtartalmú italok nem kaphatók hagyományos boltokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ballibcenzura.blog.hu/api/trackback/id/tr546702829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása