A demokratának hazudott oldal, elhallgatott, kicenzúrázott véleményeinek gyűjteménye

Ballib Cenzúra

Vincent cenzúrájára reakciók

Avagy a Norvég alappal kapcsolatos információk nem baloldali megközelítése

2014. augusztus 31. - Poszt 0lok001

A norvég jobboldal esete Orbánnal (megjegyzésposzt)

 

Vincent elhallgatja, hogy a Norvég alap nem Norvégia jótéteménye, hanem EU-s szerződés következménye.

Elhallgatja és természetesen cenzúrázza (mint minden ballib seggnyaló blog) azon hozzászólásokat melyek ezen tényt megemlítik.

Ugyanis Norvégia kevesebb EU-s pénzt fizet, cserébe támogatnia kell hazánkat rögzített pénzügyi konstrukcióban.
Norvégia cseles.
Norvégia csak és kizárólag baloldali civil szervezeteket támogat, hogy a kormány kritikákra válaszul, megúszhassa a fizetési kötelezettségeit.

Egyik ország sem szívlelné, ha más országból a hazai ellenzéket támogatnák.

Csakhogy az ostoba ballib csicskák is értsék:
Ha Gyurcsány alatt Norvégia a CÖF-öt pénzelte volna, akkor Heller Ágnes, Vásárhelyi Mária az antiszemita, náci Norvégiáról sírta volna körbe Európát.

Norvégia jelenleg egyértelműen ballib kötődésű álcivil szervezeteket támogat, és az EU-s szerződésben rögzített kötelezettségeinek nem tesz eleget. Kevesebbet fizet ezáltal az EU-ban, mint egyébként kéne neki.

Ennyi a sztori.

Persze ballib csicskáink örömködnek, hogy hazánk kevesebb pénzt kap, mint amennyi járna neki, nekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ballibcenzura.blog.hu/api/trackback/id/tr186652091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.08.31. 12:34:43

jé, erről még nem is hallottam. Mármint, hogy ezt a pénzt Norvégiának fizetnie kell és nem feltétlenül a magyar ellenzéknek.

zorki 2014.08.31. 14:34:54

A sztori nem ennyi, jobban mondva nem is ez!
Norvégia nem tagja az Európai Uniónak, ezen egyszerű oknál fogva nem fizet EU-s pénzt, teccik tudni?
Norvégia az Európai Gazdasági Térségnek a tagja. Ennek tagjai az összes EU ország, valamint Norvégia, Izland és Lichenstein. Az emberek szabad mozgása tekintetéban -csak abban- Svájc is ide tartzik.
Az EGT átveszi a belső piac négy alapszabadságát (az áruk, a személyek, a szolgáltatások és atőke szabad áramlása) és a hozzá kapcsolódó szakpolitikákat (verseny, közlekedés, energia,illetve a nemzetközi gazdasági és monetáris együttműködés).
De!
A csak EGT - de nem uniós tagállamok- nem tagjai a vámuniónak.
Az agrárpolitikának (abból sem kapnak pénzt). Nem részesei a közös bel-, biztonságipolitikának, a gazdasági és monetáris uniónak.
A Norvég Alapot és az EGT alapot az EGT tagok megállapodása alapján hozták létre.
A magállapdás alapján -amit természetesen a magyar kormány is aláírt, és mint minden nemzetközi szerződést parlamentárisan is jóváhagyott- a Norvég Alapról a norvég külügyminisztérium rendelkezik.
Ne tessen már félrebeszélni-írni!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.08.31. 18:32:56

@zorki:
Mindez mit sem változtat azon a tényen , hogy a szerződés szerint Norvégiának kötelessége Magyarországnak pénzt fizetni.
Ezt az összeget jelenleg nem fizetik, leszámítva azt a részt, amit ballib civileknek juttatnak.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.08.31. 18:36:49

@zorki:

Cikke a témában:

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/norveg-alap-titkolnak-a-jelentest-1235530
Titkolja a Norvég Alap pályáztatási anomáliáit feltáró könyvvizsgálói jelentést a pénzek kezelését felügyelő brüsszeli iroda. Csepreghy Nándor helyettes államtitkár szerint ezzel csak a magyar kormány gyanúját erősítik, hiszen ha nincs mit takargatni, akkor mi értelme van az anyag titkosításának.

mno.hu/belfold/norveg-alap-garanciat-ad-a-magyar-kormany-1225654
Magyarország az Alapok harmadik legnagyobb kedvezményezettje a 15 támogatásra jogosult EU-tagállam között. A norvég adatok szerint a jelenlegi pályázati időszakban az ország 153,3 millió euró (mintegy 46 milliárd forint) lehívására jogosult, amelyből eddig 12 millió eurót (mintegy 3,6 milliárd forint) fizettek ki.

Az Alapok átfogó célja a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése, illetve a kétoldalú kapcsolatok erősítése.

új nickkkk · http://csicskatabornok.blog.hu 2014.08.31. 20:56:50

Nekem csak az nem világos, hogy miért ne kaphatnának a norvég alapból kizárólag ballib kötődésű civil szervezetek támogatást. Ha a kormány kizárólag békemenetre felesükdött civil szervezeteket pénzel, egyáltalán nem látom ártalmasnak, hogy valaki meg csak a demokratikus ellenzéknek adjon levegőt.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2014.08.31. 21:31:20

@új nickkkk:

A posztban már leírtam:
Ha Gyurcsány alatt Norvégia a CÖF-öt pénzelte volna, akkor Heller Ágnes, Vásárhelyi Mária az antiszemita, náci Norvégiáról sírta volna körbe Európát.

Bővebben:
Orbán támogatja a jobboldali civileket, Gyurcsány támogatja a ballib civileket.
Külföldről belepofázni, ellenzéki civilnek álcázott politikai szervezezeteket nyomatni nem ildomos.
Nem hiszem hogy bármely ország kormánya ugrálna örömében, ha a magyar kormány egy aktív és agresszív ellenzéki formációt pénzelne.
Tenné ezt úgy, hogy az országnak juttatandó járandóságot utalná az álcivilek számlájára, mint ahogyan azt a norvégok teszik.

Sexual Harassment Panda 2014.08.31. 21:52:01

Azonnal visszafizetni az összes tàmogatàst, mind a norvèg alap, mind az eu rèszère!
Nem LESzünk gyarmat!
Felszòlìtom tovàbbà a "magyar" kormànyt, hogy nèpszavazàs nèlkül azonnal lépjen ki az eubòl, natobòl, schengeni övezetből.
Azonnal àllìtsàk vissza a hatàrokat, ès zàrjàk le.
A jobbik azonnal üzenjen hadat Norvègiànak!

zorki 2014.08.31. 21:56:17

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
1.Norvégiának kötelessége pályázatokat kiírni, és ha talál megfelelő pályázatokat, akkor azokat támogatja és erről a norvég kormány dönthet. Nem mellékesen az Unió sem köteles fizetni, ha nincs megfelelő pályázat vagy annak nem megfelelő a megvalósítása!
2. Ez a vita kettőnk közt semmit sem változtat azon a tényen, hogy ballib cenzúra óriásit tévedett, és ezt tettem szóvá!

Sexual Harassment Panda 2014.08.31. 22:00:07

@zorki: ès Ön szerint, az Orbàn-kormànyt ért külföldi kritikàk, a jogàllam lebontàsàròl, alaptalanok, tùlzòak?

zorki 2014.08.31. 22:00:34

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Nem értem hl a közös metszet az én állításaim és a Te állításaid között?

zorki 2014.08.31. 22:16:03

@Ballib Cenzúra: Tévedsz, mint írtam a magyar állam -mint az unió egyik tagállama-megegyezett a norvég -lichensteini, izlandi féllel-, hogy a támogatás odaítéléséről a norvég fél dönt. Vitázni lehet velük, hogy nem úgy kéne, de ők döntenek, és ezt mi korábban elfogadtuk!
Ez egyáltalán nem kivételes eset az uniós gyakorlatban. Például a kiemelt támogatásokat igénylő beruházásokra mindig a brüsszeli adminisztrációval kell egyeztetni, és ők döntenek, hogy elfogadják vagy sem.
Van ennél újabb eset is. Az előző uniós költségvetési szakaszban a magyar-román határon átnyúló támogatásokról a magyar szervek döntöttek. A magyar fél most erről önként lemondott, és román fejlesztési szervek írhatják ki a pályázatokat, ők dönthetnek mit fogadnak be. Ezzel miért nincs bajotok?

zorki 2014.08.31. 22:40:42

@Sexual Harassment Panda:
Vannak ősfideszes barátaim, akiket ősidők óta ismerek -inkább kerülnek, hogy ne kérdezzek-, de ha mégis megkérdem, hogy a törvényhozás helyes irányba megy-e, akkor már nem mondanak rá igent. Egyetlen érvük maradt, hogy a kommunisták ellen nem lehet másképpen!
No, de kérném szépen, lassan náluk többen lesznek ilyenek, mint a szociknál!:DDD

Amíg a belföldi támogatottsága nem romlik jelentősen az Orbán kormánynak, addig sajna lehet játszani ezzel a kártyával, hogy honnan kik -most pont a norvégok- támadnak minket.
Erre - az Orbán támogatottságának romlására- még elég kevés az esély.
Az új kormányalakítás sok személycserét hozott, aminek következtében beosztottak -akik legalább másfél évtizede szolgálják pártjukat- is érintve, azaz kirúgva, máshova helyezve lettek. Két ilyen ismerősöm is van. Mikor rákérdeztem, hogy lehet, hogy a Fidesz-en belül ez megy? Akkor megvédték a pártot. Ilyet a rendszerváltás előtt tapasztaltam utoljára.
Két lehetőség van. Egy megerősödő, akár teljesen új felállású potens ellenzék, a mostani impotens helyett. Vagy a gazdasági csőd tesz nekik keresztbe, utóbbira -sajna- lehet hamarabb van esély a mostani világpolitikai helyzetben.
Egy kibővülő ukrán-orosz válság azonnal betenne a forintnak, ami ellen nem sokat tudnánk tenni, mivel a "páncélzatot" ledobtuk, de imádkozzunk: Ne adja Isten!

Sexual Harassment Panda 2014.08.31. 22:52:07

@zorki: na ès mi a helyzet az eu-s szankciòkkal? Önnek erről mi a vèlemènye?
Ùgy èrzem, ezt egy kissé elbagatelizàlja a fidesz.
Az eu kezèben meg vannak azok az eszközök, amivel tèrdre lehet kènyszerìteni a fideszt .
Pl, (most direkt nagyon durvàt mondok)
Felfüggesztik a kormàny szavazati jogàt, és befagyasztanak mondjuk 1000Milliàrd Ft tàmogatàst, ès pl a nèmetek kitiltjàk a magyar àrukat 1 èvre.
Na abbòl hogyan kerülneki a kormàny?
Azthiszem abban egyetèrtünj, hogy drasztikus hatàsa lenne a gazdasàgra, nem?
Ez az opciò, ha egyàltalàn bekövetkezik, èvekig eltarthat, ès vàlaszreakciòkènt a kormàny belebegtethet egy kikèpèst, ami mèg sùlyosabb lenne az orszàgra nèzve, nem is beszèlve arròl, hogy az is èvekig tarthat, ès addìg 3x csődbe mehetünk.
Azt màr meg sem merem emlìteni, hogy egy nèpszavazàsob az emberek a fideszt vàlasztanàk az eu helyett.
Fenn àll a veszèlye, hogy a sok lùd előbb-utòbb disznòt győz.

Sexual Harassment Panda 2014.08.31. 22:54:59

@zorki: ja, ès persze ha elzàrjàk a pènzcsapokat, vagy pl a friccek bekemènyìtenek, ès leàll a gazdasàg, akkor màr nem biztos hogy a tàmogatottsàg megmarad, hisz mint mondtam, nem biztos korànt sem hogy ha népszavazàs lenne, az emberek ki akarnànak lèpni.

zorki 2014.08.31. 23:11:14

@Sexual Harassment Panda: Nem hiszem, hogy az EU-nak kellene megoldani a bajainkat. A támogatás felfüggesztése elvileg még benne van a pakliban, de csak elvileg. A magyar áruk kitiltása... ez miféle lázálmod? Mi meg nem engednénk ki az Audikat, Opeleket, Merciket?
Ostobaságot írsz.
Az unió alapja az áruk szabad mozgása, vámunió, nincs olyan opció -önkéntes kilépést nem számítva- amikor ezt fel lehet függeszteni.

Sexual Harassment Panda 2014.08.31. 23:25:38

@zorki: fèlreèrtettèl.Csak egy nagyon durva opciòt mondtam.
Arra akartam cèlozni, hogy pl a friccek ha akarnànak, tudnànak kellemetlen perceket okozni.
Nem az eunak kell megoldani a bajainkat, de tavaly màr volt egy meleg helyzet, egg ùjabbat nem biztos hogy tùlèl a kormàny.

Mystes 2014.09.01. 19:57:03

A tipikus balos/liberális blogok, ahol úgy cenzúráznak és ugyanakkor úgy nyomatják az ideológiát, hogy Göbbels is 10 ujját megnyalná utána:

- örülünk, Vincent
- 444
- dotoho (Csehszlovák Kém)
- piroslapok (Brendel Mátyás)
- ateistaklub (Brendel Mátyás)

Mystes 2014.09.01. 20:04:06

dotoho.blog.hu/2014/08/31/antifasiszta_koalicioban_a_jobbik#comment-form

Ennél a posztnál a következő kommentemet cenzúrázták ki (kellene ennek itt is egy külön posztot nyitni):
Nem nem tartom "hazaárulásnak", hogy mi magyarok foglalkozunk a kárpátaljai magyarokkal, és próbálunk tenni értük valamit. Ha te tennél, Bőtös Botond (alias "Csehszlovák Kém"), akkor nem a Jobbiknak kéne. De mivel te csak fasságokat írogatsz ezzel kapcsolatban, ezért más tesz. Neked már az agyadra ment a folyamatos "antifasisztázgatás"...

Mystes 2014.09.01. 20:06:13

Javaslom a bloggazdának, hogy minden cenzúrázó blognak nyisson külön rubrikát a fejlécben és ott fogjuk ezeket követni, és párhuzamosan kommentelgetni. Minket onnan/azokról úgyis ezek kicenzúráznak...
süti beállítások módosítása